Skip to main content

Over Mij

Het is een boeiende zoektocht

Over Mij

Het is een boeiende zoektocht

Mijn passie voor de mens

Studie en ervaring

Nieuwsgierigheid naar het menselijk functioneren bracht mij bij de studie psychologie in Groningen. Na het basisjaar heb ik me gespecialiseerd in sociale- en organisatiepsychologie. Tijdens deze studie kreeg ik zelf last van omgaan met emoties. Soms kwamen die zo abrupt naar de oppervlakte, dat ze me overvielen.

Eerst zelf vastlopen

Het innerlijke gevecht

Ik moest en zou die intense emoties wegkrijgen. Door schaamte sprak ik er met niemand over. Het werd een innerlijk gevecht dat ik ben aangegaan. Alles wat ongemakkelijk voelde, wilde ik onderdrukken. Daardoor voelde ik me nog meer onveilig in mijn lichaam en met mijzelf.

Mijn intense zoektocht

Na het slagen voor mijn studie in 2001, ben ik eerst gaan reizen. Ik leerde mediteren bij een Vipassana centrum in Queensland Australië, door tien dagen in stilte te zijn. Het maakte diepe indruk. Voor het eerst voelde ik weer wat ontspanning en liefde in mij door met aandacht naar binnen te gaan en mijn adem te volgen.

In 2005 heb ik emotioneel lichaamswerk ontdekt. Naast observeren van emoties, leerde ik uiting geven aan wat er in mij leeft.

In deze periode heb ik voor het eerst de kracht van de adem ervaren. Deze zeer indrukwekkende, fysieke ervaring heeft het zaadje gepland voor een latere opleiding hierin.

Bij de Oneness University in India leerde ik werken met (levens)energie in de vorm van Deeksha. Ik heb vele, waardevolle teachings over het leven, de bron en het goddelijke hieruit meegenomen.

Mijn verwondering over de kracht van de adem kwam verder tot expressie tijdens de opleiding tot verbonden-adem coach in 2017. Door enkele korte workshops in stembevrijding, kan ik nu zowel adem als stem krachtig inzetten voor de sessies die ik geef. Naast transformerend kan het heerlijk zijn om klanken te maken.

Ook hebben pelgrimstochten mij gevormd tot de psycholoog en coach die ik nu ben. Mijn eerste pelgrimsroute was de beroemde camino naar Santiago de Compostela. De tweede pelgrimsreis leidde mij langs de 88 boeddhistische tempels op het eiland Shikoku in Japan. Beide tochten gaven mij het inzicht dat ik mijn eigen pad mag bewandelen en zelf richting mag geven aan mijn leven.

Leven is leren, dus het leren stopt niet. Het is een boeiende zoektocht naar de werkelijke, innerlijke vrijheid, die me veel kennis en ervaring heeft gegeven. Het is tijd voor mij om in overdracht te gaan.

In de praktijk

Innerlijke heling begint dus met leren voelen. Leren om alles wat er van binnen gebeurt te omarmen. Dat zijn geen ‘quick fixes’, want het gaat om aandachtig aanwezig zijn zolang het duurt.

Ik moest zelf ook leren om verdriet, boosheid en eenzaamheid volledig toe te laten. Contact makend met al die gevoelens waar ik in beginsel zo van af wilde. Mijn lichaam krijgt weer de ruimte om te mogen uiten. Om klanken en bewegingen te mogen maken. Het brengt mij veiligheid en rust.

Tot de kern komend

Het is niet zo dat als je bij mijn in coaching komt, dat je dan van alles af bent. Leven kent verschillende fasen en uitdagingen, maar ik ben met mijn aandacht bij jou. Jij hoeft het niet alleen te doen. Ik leer je stap voor stap omgaan met dat waar jij tegen aan loopt. De gevoelens in je lichaam hebben je iets te zeggen en luisteren is niet alleen essentieel, maar ook boeiend.